Boldog Óvoda pályázat

Boldog Óvoda- pályázat

Intézményünk pályázatot adott be a Boldog Óvoda cím elnyerésére. A Jobb Veled a Világ Alapítvány nyílt pályázatot hirdetett magyarországi és határon túli nevelési-oktatási intézmények számára Boldog Óvoda cím elnyerésére. Az alapítvány egyik kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás korosztály számára kidolgozott Boldogságóra programmal. A cím elnyerésével az óvodák megkapják a boldogságórákhoz tartozó oktatási csomagot. A cím 1 tanévre szól, oklevelet kap az óvoda, tagja lesz a Boldog Óvodák hálózatának, akiknek részére az alapítvány szakmai programokat szervez. Pályázati feltételek a Boldog Óvoda cím elnyeréséhez:

  • A boldogságóra szerepeljen a pedagógiai programban és a munkatervben. Munkatervben: tízhónapos program tematikájának megfelelő ütemezése, a felelősök és határidők meghatározásával.
  • A programban való részvételt a honlapon is meg kell jelentetni a cím elnyerése után.
  • A 2019/2020-as nevelési évben minden hónapban 1 csoport részére boldogságórát kell tartani az oktatási csomag használatával és ezt fotóval, vagy más dokumentációval igazolni kell.
  • Az óvodából 1 óvodapedagógusnak rendelkeznie kell Boldogságóra akkreditált képzés tanúsítvánnyal a 2019/2020-as tanévben.

A Boldog Óvoda pályázat célja: a pozitív pszichológia kutatásainak eredményeire építve és annak módszereit alkalmazva a gyerekek csoportosan és egyénileg ismerjék meg a boldogság fő összetevőit, olyan gyakorlatok elvégzése közben melyek hozzájárulnak a boldogságszintjük növekedéséhez.

Eredmény: optimista, magabiztos, kitartó óvodások, akik megoldandó feladatként kezelik a mindennapi kihívásokat, észreveszik az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat és boldog, határozott, pozitív énképpel rendelkező iskolássá, majd felnőtté válnak.

Kapcsolattartó: tanúsítvánnyal rendelkező óvodapedagógus.